Един от най-верните участници на Sofia Open – Адриан Манарино, се завръща в България за седмото си участие в турнира от ATP 250. Световният номер 25 пропусна само миналогодишната надпревара, но сега идва решен да затвърди добрата си форма през годината, доказателство за което са двата трофея.

По-рано този сезон опитният тенисист триумфира в Астана след успех над Себастиан Корда, а през юли спечели и надпреварата на трева в Нюпорт. Големите успехи за него дойдоха едва през юни 2019 г, когато левичарят сложи край на едно дълго проклятие. След шест загубени финала френският тенисист най-после спечели титла на АТP. Паметният успех дойде на тревните кортове в Хертогенбош.

На твърди кортове може да се похвали с трофей от Уинстън-Сейлъм през 2022-а. Ахилесовата пета за Манарино са финалите, където той е претърпял цели 10 поражения, последното от които в Майорка по-рано през годината.

Манарино започва да играе тенис на петгодишна възраст. Споделя, че няма любима настилка. Обича агресивния тенис и затова любимата му част от играта са волетата и излизанията в близост до мрежата. Като повечето французи обича най-много да играе на домашни турнири. Яростен привърженик е на футболния „Пари Сен Жермен“ и при всяка удобна възможност е на „Парк де Пренс“, за да ги подкрепя. В годините, в които израства на корта симпатизира на стила на игра на Марсело Риос, който също като него е левичар.

В седмото си участие на Sofia Open той ще опита да подобри най-доброто си постижение от 2020-а, когато отпадна на полуфинал от бъдещия шампион Яник Синер. В дебютното си участие у нас също имаше малшанса да играе с последвалия победител в надпреварата – Роберто Баутиста Агут.

Може би тази година наистина ще бъде специална за Манарино и прокобата с финалите окончателно да падне? Феновете на Sofia Open предстои да разберат, а най-нетърпеливите вече закупиха своя билет за надпреварата.

Последвайте канала ни в