Хофенхайм успя да постигне почти сензационна победа с 3:2 в гостуването си на намиращия се в отлична форма от началото на сезона Щутгарт в мач от деветия кръг на Бундеслигата. Точни за гостите бяха Гриша Прьомел (5’), Ваут Вегхорст (21’) и Роберт Сков (66’), а за домакините се разписаха Крис Фюрис (61’) и Денис Ундав (74’). По този начин бе прекъснаха и отличната серия от пет поредни победи в първенството на "швабите".

Срещата започна отлично за възпитаниците на Пелегрино Матарацо, които излязоха напред още в самото начало на двубоя, когато Максимилиан Байер напредна отлично в изцяло освободеното поля на домакините, които се бяха изтеглили заради корнер, но ударът му бе блокиран от Александър Нюбел, но само за да отиде в краката на Гриша Прьомел, който се разписа за 0:1.

Отново Байер имаше основна заслуга и в двайстата минута, когато се озова с топка в крака в пеналта, където бе фаулиран. Дузпата пък бе реализирана от Ваут Вегхорст и така гостите само след двайсет минути имаха солидна преднина.

Домакините все пак успяха да се възнат в двубоя точно след изтичането на час игра, когато Крис Фюрис проби отлично, освободи си позиция след двойно подаване със свой съотборник и с десния крак намали на 1:2. Само пет минути обаче отне на гостите от Хофенхайм да си върнат преднината от две попадения, когато Робърт Сков с плътен удар отново матира Нюбел. 

"Швабите" успяха да се върнат в двубоя в 74-ата минута, когато едно подаване от фланга се отклони неочаквано в гредата, за да изненада Оливер Бауман, а там дебнещия Денис Ундав реализира за 2:3, което се оказа и крайния резултат в двубоя, като по този начин гостите от Хофенхайм се поздравиха с трите точки.

Последвайте канала ни в