Реал Мадрид влиза в голямото дерби с Барселона като лидер в Ла Лига. Тимът на Карло Анчелоти има преднина от една точка пред вечния си съперник.

“Белите” са с най-добрата защита в първенството от началото на сезона. Те са допуснали седем гола, като три от тях паднаха при единствената загуба на тима от Атлетико Мадрид.

Статистическата платформа Wyscout показва, че бранителите на Реал действат успешно, въпреки че печелят по-малко от половината въздушни двубои. Те обаче компенсират с добро позициониране и пресичане на подавания.

В атака се очакваше отборът да има известни проблеми, тъй като след напускането на Карим Бензема привлече само ветеранът Хоселу за централен нападател. Той всъщност върши добре своята работа и има пет гола в Ла Лига този сезон. Основната причина Реал да не усеща много липсата на носителя на “Златната топка” е Джуд Белингам. Английският национал се представя блестящо и има осем гола и две асистенции в първенството.

Друг сериозен фактор в атаката на Реал е Винисиус Жуниор, който е играчът, правещ най-много пробиви от футболистите на “белите”. Статистиката за последните пет мача на тима показва, че той изпъква над съотборниците си по този показател. При Барселона ситуацията е малко по-различна и няколко играчи в тима атакуват защитата на съперниците с индивидуални пробиви.

Последвайте канала ни в