Литовският баскетболен клуб Улвс премести централата си в Дубай и ще играе там домакинските си мачове от турнира Еврокъп, организиран от Евролигата.

Връзките между Евролигата и Дубай се засилват, пише специализираното баскетболно издание eurohoops.net, анализирайки постигнатото споразумение литовският тим да провежда домакинствата си от втория по сила европейски клубен турнир за мъже именно в Дубай.

Президентът на Улвс Римантас Каукенас и посланиците на отбора Дариуш и Кшищоф Лавринович участваха в специалното видео, с което новината бе обявена в социалните мрежи от Dubai Media Office.

В Дубай живее собственикът на Улвс Гедиминас Жемелис, сочен за най-богатият литовец. Той основава клуба през юни 2022 година и още в първия си сезон тимът достигна до финала в Европейската Северна баскетболна лига. Сред инвеститорите в клуба от скоро е и центърът на Ню Орлиънс Пеликанс Йонас Валанчунас.

От ръководството на Улвс все още не са коментира официлиално бъдещите промени и обсъждат плана за действие, обяви литовската телевизия TV3 Lithuania.