ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Реал (Мадрид) спечели с минималното 1:0 при визитата си на Селта навръх 100-годишнината на тима от Виго в среща от третия кръг на испанската Ла Лига и след третия пореден успех далеч от дома оглавява еднолично временното класиране. Английският национал Джуд Белингам (81) вгорчи празника на домакините, разписвайки се в трети пореден мач за "кралете".

Дебют на вратата на гостите направи Кепа Арисабалага, който беше привлечен под наем от Челси. Четиримата в защита бяха Даниел Карвахал, Антонио Рюдигер, Дейвид Алаба и Франсиско Гарсия. В средата на терена се завърна Едуардо Камавинга. Той си партнираше с Орелиен Чуамени и Федерико Валверде, а малко пред тях действаше Джуд Белингам. Атаката отново поведоха бразилските национали Винисиус Жуниор и Родриго. Лука Модрич и Тони Кроос пък останаха сред резервите.

Още в началото гол на Странд Ларсен за домакините беше отменен заради нарушение в атака, а в средата на полувремето Винисиус Жуниор се контузи и вместо него се появи Хоселу. 

Родриго тормозеше най-много защитата на Селта. Бразилецът се прояви с отличен пробив в 35-ата минута, но Старфелт блокира удара му. В 43-ата минута Белингам подаде на Хоселу и той преодоля Вийяр, но таранът на Реал се намираше в засада и този гол също не беше зачетен. Секунди прди почивката поредната чудесна атака на Селта завърши с пропуск на Бамба.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

И второто полувреме стартира добре за Селта. Галисийци бяха близо до гола в 52-ата минута след комбинация между Бамба и Странд Ларсен, но ударът на норвежеца попадна право в Кепа. Играта на Реал не се получаваше и Карло Анчелоти призова на помощ ветераните Модрич и Кроос, които заеха местата на Камавинга и Чуамени.

В 62-ата минута Родриго влезе в наказателното поле и намери Белингам. Англичанинът не успя да отправи удар, но това стори Валверде, който стреля встрани от целта. Малко след това Странд Ларсен за пореден път можеше да накаже колебливата игра в дефанзивен план на гостите, но шутира над вратата.

В 68-ата минута стражът на домакините Иван Вийяр спаси дузпа, изпълнена от потърпевшия Родриго.

С приближаването на края на мача играта се водеше все по-често пред вратата на домакините. В 81-ата минута Кроос центрира от корнер, Хоселу отклони топката на далечната греда към Белингам и англичанинът я продължи към мрежата за 0:1. Това беше 4-ти гол за халфа в третия му мач в Ла Лига.

Селта нямаше много време за реакция, а Анчелоти вднага пусна още един защитник в лицето на Начо Фернандес. Реферът удължи редовното време с 5 минути, в които домакините така и не успяха да застрашат вратата на Кепа.

В следващия кръг Реал Мадрид ще посрещне Хетафе в първия си мач на "Сантиаго Бернабеу" през сезона, а Селта ще гостува на Алмерия.

СЕЛТА - РЕАЛ (МАДРИД) 0:1
0:1 Джуд Белингам (81)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!