Шампионската купа, която ще заслужи победителят на Европейското първенство по волейбол за мъже, пристигна в София. 

Шампионатът на планетата стартира на 28 август и ще продължи до 16 септември, а България е съдомакин на престижната надпревара заедно с Италия.

Златното отличие бе изложено днес във фоайето на ОББ Милениум център в столицата, където ще остане в рамките на два дни (23 и 24 август). 

Със съдействието на ОББ, който е официален партньор на БФВ и национален спонсор на ЕвроВолей 2023, купата ще бъде напълно достъпна за фенове. Всеки, който желае да си направи снимка за спомен с нея или просто да я види на живо, може да го направи в сряда и четвъртък между 10:00 и 19:00 ч.  

Освен да се докоснат до ценния трофей, волейболните почитатели имат шанса и да спечелят еднодневен двоен билет за Европейското първенство за мъже във Варна. Според играта, организирана от ОББ, 10 щастливци ще се сдобият с пропуски за първенството. Желаещите трябва да се снимат с трофея във фоайето на ОББ Милениум център, да публикуват снимката с публично видим пост във FACEBOOK с хаштаг #ЗаПовечеПобеди или #МожемЗаедно. Победителите ще бъдат изтеглени на 24 август.

Подробности за играта ТУК.

Начало на събитието днес дадоха президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев и Десислава Симеонова – член на Кънтри тийма на КВС Груп за България, член на Управителния съвет, лидер на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп и изпълнителен директор МСП Банкиране на ОББ.

"За нас е чест и привилегия да имаме партньор като ОББ - не само за Европейското първенство за мъже, но и като официален партньор на Българската федерация по волейбол. ЕвроВолей във Варна е най-голямото спортно събитие в България за тази година. Представянето пред феновете на Златната купа, която на 16 септември ще бъде вдигната от шампиона на Стария континент, дава допълнителни емоции и уникална възможност за приятелите на волейбола. Благодарение на безценната помощ на ОББ голям брой фенове ще могат да се докоснат и снимат с едно от най-ценните отличия в света на спорта!", заяви Любомир Ганев, президент на Българската федерация по волейбол.

Десетки нетърпеливи да се докоснат до купата вече направиха своите снимки за спомен, а мнозина побързаха да си вземат автограф и от една от най-големите звезди на родния волейбол Любомир Ганев.

Преди да пристигне в София купата бе показана и в град Варна. Морската ни столица е домакин на срещите от Група В, както и на четири осминафинала и два четвъртфинала. По време на първенството, което ще се проведе в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна, ще има специална фен зона, в която всички любители на красивата игра ще могат да си направят снимка за спомен.