Наставникът на Пари Сен Жермен Луис Енрике е амбициран да постигне големи успехи начело на тима. Той застана начело на отбора това лято, в което парижани вече се разделиха с Неймар и Лионел Меси, а и бъдещето на Килиан Мбапе не изглежда ясно. Независимо от това испанецът е спокоен и уверен.

“Не знам колко мачове и трофеи ще спечелим, но със сигурност ще се борим във всички турнири. После ще видим какво ще стане”, коментира Енрике в интервю за клубния ТВ канал на ПСЖ.

“Към днешна дата напредваме в разбирането на идеята ни на игра. Все пак сме в самото начало. Има много неща за подобряване”, продължи бившият наставник на Барселона.

“Лично аз гледам на напрежението на това ниво в спорта като привилегия. Ако не си подготвен да се справиш, по-добре се махай от професионалния футбол”.

“По принцип аз съм треньор, който говори много. И не говоря само за тактика, а за живота, ценностите, неща от личния живот на всекиго. Говорим за това какво е да си част от ПСЖ все едно сме семейство. Обичам да съм близък с играчите ми, но това изисква доста усилия и време. Но това ми е работата. В живота си следвам правилото да живея със страст…такъв съм си.”