Нападателят на Монако и френски национал Висам Бен Йедер бе обвинен за "изнасилване, опит за изнасилване и сексуална агресия", съобщиха от прокуратурата в Ница, цитирана от АФП. Отворено е съдебно дело срещу футболиста на 32 години, който има 19 мача за "петлите", и той трябва да плати гаранция от 900 000 евро, съобщи вестник "Нис Матен". По-малкият брат на Бен Йедер също е обвиняем със същите обвинения. Съдебната полиция в Ница се занимава със случая. 

Според източници, близки до делото, обвиненията са дошли от две жени с френска националност, които не са от района на Лазурния бряг. Инцидентът е станал на 10 юли в Босолей, като двамата братя Бен Йедер са принудили жените "на сексуален акт" според "Франс Инфо". Бен Йедер, който ще навърши 33 години утре, започва професионалната си кариера в Тулуза, преди да премине в испанския Севиля през 2016 година. Той се завръща във Франция през 2019 година в Монако. 

Последният му мач за националния отбор на Франция е от юни 2022 година. През месец април той бе осъден от съда в Севиля на с месеца затвор условно и глоба от 133 798,70 евро за данъчни измами. Висам Бен Йедер бе на тренировката на Монако в петък, а отборът от Княжеството ще гостува в събота на Клермон в мач от първия кръг на Лига 1.