Милан обяви привличането на Юнус Муса от Валенсия. Трансферът е на стойност 20 милиона евро, като 18 от тях са гарантирани, а 2 са в бонуси. Халфът подписа договор до юни 2028 г. и ще играе с номер 80.

20-годишният халф е с ганайски родители, но има американско, както и италианско гражданство. Той е роден в Ню Йорк, но семейството се мести в Италия докато е много малък. Той започва да тренира в Джорджоне, но се развива като футболист в академията на Арсенал, където е от 9-годишен. През 2019 г. преминава във Валенсия, като бързо стига до първия отбор и се превръща в основен играч. Въпреки крехката си възраст, вече има 27 мача за националния отбор на САЩ.

🇺🇸 𝗬𝘂𝗻𝘂𝘀 𝗠𝘂𝘀𝗮𝗵 🇺🇸

Official Statement ➡️ https://t.co/sqDD3i6ouq

Comunicato Ufficiale ➡️ https://t.co/dxvgH53btp
#ACMQuest #SempreMilan pic.twitter.com/JEUEObVfPL

— AC Milan (@acmilan) August 4, 2023

Муса е осмото ново попълнение на Милан за това лято. “Росонерите” инвестираха парите, получени от трансфера на Сандро Тонали в Нюкасъл, и се подсилиха с доста нови играчи. В клуба пристигнаха Кристиан Пулишич, Самуел Чуквуезе, Тижани Райндерс, Рубен Лофтъс-Чийк, Ноа Окафор, Лука Ромеро и Марко Спортиело.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago