Без отбор от Казанлък ще стартира женското първенство по волейбол на България „Демакс лига“ за новия сезон 2023/24.

Представителният тим на „розите“ вече е разформирован, като състезателките, които са извън девическа възраст, преговарят с други клубове. Либерото на Казанлък Галина Карабашева стана първата състезателка, която бе привлечена в друг тим, след като подписа с Левски София.

Президентът на ВК Казанлък Васил Аргиров, който бе и основен спонсор, се оттегля и напуска заеманата длъжност. Така клубът остава без финансов гръб, което е сред основните причини за разпадането на женския тим и неясното бъдеще.

В последните два сезона волейболистките на Казанлък бяха сред основните фактори в женския шампионат, като завършиха с бронзовите отличия. Тимът дори записа и дебютно евроучастие в третия по сила турнир – за Купата на Претендентите.

Женският отбор бе сформиран през сезон 2012/13, когато бе привлечен Васил Аргиров, като основен спонсор на клуба. Още с дебютното си участие "розите", които тогава също бяха водени от Стоян Гунчев,  достигнаха до финал в първенството и финал за Купа България, където отстъпиха на ЦСКА.

Очаква се смяна на ръководството, най-вероятно девическата школа ще продължи да функционира.