Шейхът на Катар Ясим бен Хамад ал-Тани предложи пета и последна оферта за закупуването на футболния клуб Манчестър Юнайтед на стойност 5,8 милиарда евро, според източници, близки до преговорите, съобщи вестник "Екип". В тази сума обаче влизат един милиард, който ще бъде под формата на инвестиции в инфраструктурата на клуба, както и покриване на задълженията на клуба, които са на стойност около 700 милиона паунда. Офертата е за пълната собственост на 100% от клуба. 

🚨💰 Qatar's offer is 5.8 billion euros, with an additional 1 billion euros injected into the club's development and infrastructure. [ @Tanziloic , @lequipe ] #MUFC

— UtdPlug (@UtdPlug) June 7, 2023

Самите катарци определят офертата като "огромна на базата на актуалната цена на клуба". "Като се има предвид, че шейх Ясим следи процеса от февруари 2023 година, и най-вече поради това, че трансферният пазар отваря след няколко седмици и ще има голямо влияние върху бъдещето на клуба, той няма да прави повече оферти. Шейхът няма да се ангажира за бъдещата дата след този петък", се казва в съобщението. 

Междувременно английският "Таймс" съобщава, че английският милиардер сър Джим Ратклиф, който до този момент е смятан за основен фаворит за закупуването на клуба, е вече в напреднала фаза на преговори с американската инвестиционна банка "Рейн", която контролира процеса по смяна на собствеността, и не е изключено това да е основна причина за офертата, като по този начин на катарските инвеститори правят отчаян последен опит да променят хода на процеса.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages