ЦСКА победи с 98:95 (27:17, 22:25, 19:21, 30:32) Черно море Тича като гост в мач от 21-вия кръг на НБЛ. Успехът е 11-и за "армейците", които имат и 8 загуби от началото на сезона. "Моряците" са с баланс 5-14.

Големият герой в мача се оказа едно от новите попълнения на ЦСКА - Таменанг Чо, който за 36:16 минути на паркета се разписа с 32 точки , 11 борби, 6 асистенции, 1 открадната топка и 1 чадър, които му осигуриха коефициент на полезно действие 46! 

Страхотен дебют за гостите от София направи и 210-сантиметровият център Драган Зекович, който влезе от пейката и наниза 21 точки, добавяйки 7 борби и 2 асистенции в сметката си. 

Иначе срещата в зала "Христо Борисов" в морската столица се очакваше да бъде изключително оспорвана и в крайна сметка се превърна в изключително драматична. Пред препълнените трибуните  баскетболистите на ЦСКА започнаха ударно, осигурявайки си аванс от 10 точки след първата четвърт. Домакините обаче намериха ритъма си и спечелиха втората част, като до почивката намалиха пасива си на 8 точки. След паузата варненци постоянно дишаха във врата на съперника си, но истинската драма дойде заключителните минути на мача, когато всички се реши в последната минута. Въпреки че спечелиха последната четвърт домакините не успяха да обърнат съперника си. 

За ЦСКА по 12 точки добавиха Мартин Сотиров и Брандън Йънг.

Тач Ънру вкара 25 точки за Черно море, а Михаил Молдов се разписа с 20. 

Снимки: НБЛ