Кристиано Роналдо е на ръба да подпише огромен договор за 175 млн. паунда годишно с Ал Насър от Саудитска Арабия, твърди испанският “Марка”.

Очаква се споразумението да бъде сключено за седем години, като португалската суперзвезда ще играе две години и половина, преди да поеме ролята на посланик, а заплащането му ще се увеличава с времето.

Според "Mарка" сделката с Ал Насър ще бъде сключена в следващите няколко часа. Самият Кристиано сподели видео, на което е във фитнеса в Дубай, докато чака трансферът да бъде потвърден.

Част от посланическата му роля ще бъде да подпомогне кандидатурата на арабската страна заедно с Египет и Гърция за тяхното участие в Световното първенство през 2030 г.

🚨🚨 Cristiano se compromete con el Al Nassr de Arabia Saudí... hasta 2030 https://t.co/QFNK1jyq6Z Informa @jfelixdiaz

— MARCA (@marca) December 22, 2022

Ал Насър също така се готвят да съкратят трима играчи, за да освободят достатъчно място във финансово отношение, за да подпишат с ветерана.

Преговорите се водят от известно време, но през последната седмица беше постигнат пробив. Преминаването в саудитския клуб ще потвърди края на изявите на Роналдо в елитните европейски първенства.

Cristiano Ronaldo 'is ready to sign his SEVEN-YEAR contract with new team' https://t.co/Jc9g6ebmEc

— Daily Mail Online (@MailOnline) December 22, 2022

В момента треньор на Ал Насър е французинът Руди Гарсия, който преди това е водил Рома, Марсилия и Лион. Освен това те играят на стадион с 25 000 места.

Ал Насър е един от най-успешните клубове в Саудитска Арабия, който девет пъти е бил коронясван като победител в най-високото първенство на страната, като последният му триумф е през 2019 г.