ПФК „Берое“ оповестява публично жалбата, която бе изпратена до БФС, относно невключването на отбора на „Берое“, родени след 1.1.2005 г. в жребия за Купата на БФС при юношите старша възраст. За нас това е абсолютен прецедент и считаме тази грешка за недопустима!

Уважаеми господа,

На 20 октомври 2022 г. бе теглен жребият за турнира за Купата на БФС при юношите старша възраст. В него трябваше да бъде включен и отборът на „Берое“, родени след 1.1.2005 г., който е представител на ОС на БФС – Стара Загора. За наше огромно учудване и разочарование клуб със 106-годишна история, дългогодишен участник в елита на българския футбол и клуб, участващ в първенствата във всички възрастови групи, а при някои и с повече от един отбор, необяснимо не бе включен в този жребий. За нас това е абсолютен прецедент и считаме за недопустимо. За съжаление потърпевши от това са единствено децата, за чието развитие уж всички работим.

Знаем, че по наредба победителят в този турнир участва в Юношеска лига на УЕФА, което е още един евентуално пропуснат шанс за нашия отбор. Обръщаме се към Вас и от името на децата, чиито сълзи и разочарование ние няма как да утешим.

Настояваме за установяване на виновното лице или лица. Очакваме и евентуално наказание по Ваше усмотрение, съответстващо с грандиозната за нас грешка.

Ние очакваме да бъдем включени в турнира, а начинът за това – решете Вие. Варианти за това има – отлагане на мачове, нов жребий или други.

Очакваме вашето становище в най-кратки срокове!

 

 

 

По-късно БФС реагира. Ето как: 

Българският футболен съюз информира, че поради техническа грешка от страна на Областния съвет на БФС, гр. Стара Загора, ПФК Берое първоначално не бе включен в жребия за турнира за Купа БФС при юноши старша възраст (родени след 01.01.2005 г.). След последвала корекция, ПФК Берое ще участва в осминафиналната фаза на надпреварата.

БФС обаче не уточнява как ще бъде включен при вече изтеглен жребии с точен брой отбори - на мястото на друг отбор или по някакъв друг начин.

Жребият от вчера вижте ТУК!