Осминафиналният реванш в турнира за купата на БФС при юношите старша възраст (набор 2000) между Янтра (Габрово) и Ботев 2002 (Пловдив) се игра вчера на маломерен терен в града на хумора и сатирата. Пловдивчани спечелиха с 6:3 и продължават напред с общ резултат 8:3. Игрището е изкуствено, но не това е проблемът, а че е маломерно, както личи от снимките.

“Поначало за реванша беше заявен стадион “Христо Ботев”, това стана след жребия, разказа треньорът на Ботев 2002 Иван Танчовски пред Viasport.bg. - Заради Янтра насрочихме различни дати и на двете срещи - за да могат нашите съперници да подсигурят стадиона. Това не стана. За първи път виждам мач по футбол 11 да се играе на терен, на който очертанията на наказателното поле са на два метра от тъчлиниите.”

 

“Делегатът на БФС ни каза, че от нас зависи дали реваншът да се играе, че може да ни присъди служебна победа. Казах, че искам да играем. Все пак не сме били напразно толкова път, пък и нали идеята е юношите да имат повече мачове. Но не ми се вижда сериозно официални срещи да се играят на този терен, така нищо не правим с младите футболист”, добави Танчовски.

Хетрик за гостите реализира Симеон Дидов, а по веднъж се разписаха Радостин Коев, Димитър Русев и Огнян Памуков.