Локомотив Пловдив и Берое завършиха 2:2 в дербито на 9-тия кръг на Елитната юношеска група до 15 години, предаде репортер на Glas.bg. Срещата се игра на изкуствения терен на Лаута.

Двубоят стартира равностойно, като гостите имаха леко предимство във владеенето на топката. Пред старозагорци се откри и първия шанс за гол. След центриране отдясно отбраната в черно-бяло се справи с опасността,но топката попадна в капитана на Берое Ганев, който стреля силно, но Мильотев спаси. В 18' Локомотив излезе напред в резултата. След изпълнение на ъглов удар отбраната на зелените не се организира добре и при създалото се разбъркване Божидар Зелямов отбеляза за 1:0.Берое потърси изравняване в последвалите минути, но мерниците на Любомир Вачев и Михаил Стоянов изневериха.Локомотив от своя страна имаше шанс чрез Видол Сейменски, но ударът му от пенала мина над напречната греда.

В началните минути на втората част Берое започна по-добре и наложи натиск на домакините. Това даде резултат и 46' старозагорци получиха право да изпълнят наказателен удар.Зад топката застана капитана Пламен Ганев и не сбърка - 1:1.След попадението Локомотив заигра по-добре и потърси втори гол. В 60' това стана факт. Йордан Ангов без изведен зад отбраната на Берое и реализира хладнокръвно за 2:1. Радостта за "черно-белите" обаче бе много кратка. В 61' гостите успяха да изравняват за втори път след бърза контраатака - 2:2.

До края на двубоя и двата тима потърсиха нов гол, но такъв така и не падна.

В следващия кръг Локомотив гостува на Нефтохимик.