Ботев Пловдив победи с минималното 1:0 Дунав като гост в отложен мач от 10-тия кръг на Елитната юношеска група до 17 години.

"Канарчетата" доминираха тотално над своя съперник, като само единствено добрите изяви на вратаря Цветелин Енчев ги лишиха от по-убедителен успех. От своя страна домакините не създадоха нито едно чисто положение пред вратата на Марио Усков.

В 10-ата минута Благовест Данчев шутира от 20 метра, но покрай вратата. В следващата минута Емил Колев бе изведен сам срещу вратаря на "сините", пусна покрай него и на празна врата стреля, но над напречния стълб.

В 17-ата минута "жълто-черните" сътвориха нов сериозен пропуск, след като Атанас Янков центрира отляво и Емил Колев остана очи в очи с Енчев, но и този път не успя да го преодолее и стреля в тялото му. В 25-ата минута Емил Колев навлезе по левия фланг, но вместо да комбинира с останалия на чиста позиция Иван Василев реши да шутира и не затрудни вратаря, който улови без проблем.

В 30-ата минута Димитър Тонев на свой ред се озова сам срещу вратаря на Дунав, но и неговият удар бе отразен от стража. 5 минути по-късно серията от пропуски продължи и Емил Колев от чиста позиция пробва да прехвърли стража, но неуспешно.

Натискът на пловдивчани даде нужния резултат след 120 секунди, но попадението падна със сериозна доза късмет. Димитър Тонев остана очи в очи с вратаря и шутира, стражът спаси, а кълбото попадна в Емил Колев, който от отлична позиция също стреля, вратарят отново изби, но този път в Иван Василев, който от метър пред голлинията нямаше как да пропусне.

Второто полувреме предложи повече битка на тежкия терен и чистите положения бяха по-малко. В 60-ата минута вратарят на домакините изби кълбото и Габриел Земярски от трудна позиция пробва да стреля, но след рикошет в тялото на защитник кълбото не посети опразнената врата, а излезе в ъглов удар.

В 62-ата минута Атанас Янков проби отлично по десния фланг и центрира към Иван Василев, а нападателят с глава стреля неточно. В 68-ата минута центриране отдясно бе засечено с глава от нападател на Дунав, но след рикошет в тялото на защитник кълбото бе уловено от Марио Усков.

В ответната атака Габриел Земярски проби на скорост и след като преодоля няколко защитници стреля, а вратарят изби в ъглов удар. При последвалото изпълнение Димитър Пройчев направи изумителен пропуск, след като се размина с топката на метър от вратата.

В 72-ата минута Димитър Пройчев стреля директно от свободен удар, а вратарят изби влизащата под гредата топка. Една минута преди края на редовното време пропуските на "канарчетата" можеха да бъдат наказани, след като нападател в "синьо" засече центриране от свободен удар, но топката мина високо над гредата.

 

 

 

 

ПФК Ботев Пд U17
51  Марио Валентинов Усков - ВРАТАР
13  Габриел Георгиев Земярски - КАПИТАН
6  Димитър Благоев Балинов
3  Тодор Мариянов Петков
22  Атанас Ангелов Янков
18  Мартин Бориславов Русев
16  Димитър Огнянов Пройчев
7  Благовест Божидаров Данчев
21  Димитър Димитров Тонев
9  Иван Костадинов Василев
11  Емил Евгениев Колев
 Резерви
1  Мартин Красимиров Панев - ВРАТАР
19  Теодор Антонов Митрев
10  Станислав Тихомиров Шопов
17  Иво Николаев Казаков
14  Даниел Иванов Иванов
20  Венцислав Петров Богданов
8  Стоян Даниелов Николов