Ботев Пловдив победи драматично с 3:2 тима на Берое в мач-реванш от 1/8-финалите за Купата на БФС при набор 2004. В първия двубой в Стара Загора двата отбора не успяха да се победят, завършвайки 1:1.По този начин "жълто-черните" изхвърлиха старозагорци от надпреварата и продължават на 1/4-финалите.

Срещата предложи много емоции за зрителите около изкуствения терен на базата в "Коматево", а до последния съдийски сигнал интригата бе налице. В крайна сметка радостта бе за "канарчетата", които ще научат съперника си за следващия кръг на 14.11.

Още от самото начало двата отбора се вкопчиха в здрава битка за всеки метър от терена. В 16-ата минута Христо Костов бе изведен сам срещу вратаря на "жълто-черните" и изведе гостите напред - 0:1.

В 25-ата минута след центриране от ъглов удар Иван Аврамов засече кълбото, а след рикошет то влетя във вратата за 1:1. Само няколко секунди по-късно обаче "зелените" отново поведоха, след като Йордан Желев получи отличен извеждащ пас и останал очи в очи с Кристиан Кръстев не пропусна - 1:2.

В 30-ата минута атака отляво завърши с удар към вратата на Берое, а кълбото се отклони от левия страничен стълб. 2 минути преди края на първата част Иван Аврамов изпълни перфектно свободен удар от 22 метра и матира стража за 2:2.

Второто полувреме стартира с натиск на пловдивчани, като момчетата на Андрей Андреев натикаха гостите в собствената им половина. След серия от атаки в 52-ата минута Мартин Иванов се оказа на чиста позиция и с премерен изстрел с десния крак направи обрата пълен - 3:2.

Това попадение посъбуди гостите и те на свой ред направиха няколко опасни нападения. "Зелените" получиха редица статични положения, които доведоха до сериозна суматоха пред вратата на "канарчетата".

В последната минута на редовното време Мартин Иванов остана сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее и стреля в тялото му.

По-късно днес ще стане ясно дали и другите два пловдивски тима - Локомотив и Спартак ще елиминират своите съперници в турнира.