Локомотив Пловдив U16 взе днес поправителния си изпит и се класира напред за Купата, след като победи Сокол Марково на изкуственото игрище на Лаута, предаде репортер на Glas.bg. Преди седмица момчетата, водени от Георги Недески записаха разгромна загуба у дома с 1:5 от Ботев Пловдив в най-добрия им мач що се отнася до разменени пасове срещу градския съперник, по думите на наставника им. Днес черно-белите наложиха волята си над Сокол Марково с 4:0.

Срещата започна равностойно, като домакините имаха лек превес в първите минути. В 12-та минута Локомотив можеше да открие след центриране на Янко Неданов , но Петър Шилев се размина на сантиметри от това да  засече с глава в мрежата на противника. Три минути по-късно черно-белите имаха нов шанс. Мартин Гарабедян бе изведен сам срещу вратаря на гостите, предоля го , но при последвалия удар от малък ъгъл намери страничната греда и топката бе изчистена. Сокол също показа , че няма да се остави лесно. Веселин Илиев пробва рефлексите на стража на Локо с хубав удар с левия крак, Димов обаче спаси ефектно. В 32' „смърфовете” все пак поведоха в резултата. Точен за черно-белите бе Янко Неданов, който засече с глава отлично центриране отдясно. След попадението последваха силни минути за „соколите”. Първо Игнат Игнатов опропасти подаване, което получи е наказателното поле, неовладявайки топката добре, а две минути по-късно Йовко Зайков пробва прехвърлящ удар, но коженото кълбо премина на сантиметри над напречната греда.

След почивката Локомотив стартира с по-добра игра, като контролираше случващото се на терена, но не стигаше до чисти ситуации. В 55 та минута черно-белите можеше да покачат резултата, но Гарабедян изпусна да отбележи, стреляйки от малкото наказателното в аут. Все пак нападателят на смърфовете се поправи три минути по-късно. Той бе изведен много добре от Сашо Лебанов и останал сам срещу стража на Сокол не сбърка за 2:0.

В 69-ата минута гостите останаха с човек по малко. Георги Чилингиров повали откъсващия се Иво Кръстев и получи директен червен картон. При последвалия фаул Сашо Лебанов стреля, топката рикошира в стената, но при добавката Русков направи резултата класически.

Две минути преди края на мача домакините направиха победата си разгромна. Точен за домакините отново бе Христо Русков.