Отборът на Локомотив Пловдив до 17 години продължава доброто си представяне в Елитната до 17 години и ще завърши кръга най-малко на четвърто място след победа днес с 2:0 над Славия, предаде репортер на Glas.bg.

Още в в 4-тата минута черно-белите можеха да окрият резултата, след като Филип Колев изведе чудесно Петко Петков сам срещу вратаря. Крилото пое, стреля, но стражът на гостите спаси. Шест минуто по-късно Славия нямаше този шанс. При една от атаките след центриране топката бе първоначално избита от „бялата” отбрана, Колев пробва изстрел, който също бе блокиран, но след това Златан Христев не сбърка с удар от въздуха за 1:0. В 30-тата минута Славия можеше да  изравни, но нападателят Динитър Ненчов бе изпреварен от стража Йотов. Четири минути по-късно софиянци получиха нов шанс за гол. След центриране отдясно защитник на Локомотив не успя да изчисти добре и топката попадна в Димитър Ненчов, който обаче нацели напречната греда с плътен удар.

Втората част започна равностойно. И двата тима не стигаха до чисти ситуации. Локомотив разчиташе на статични положения, а гостите на контраатака. В 58-та минута черно-белите  удвоиха своя аванс. Точен за пловдивчани бе Павлин Стойчев, който получи много добър пас от Филип Колев, който бе пробил отдясно.

До края на срещата момчетата на Кирякус Георгиу можеха да направят резултата класически, но пропуски на Филип Колев и Петко Петков не позволиха това да се случи. Гостите от своя страна така и не намериха пътя към вратата на пловдивчани.

 

ПФК Локомотив Пд U17
22  Йордан Веселинов Йотов - ВРАТАР
2  Велко Спасов Мичкюров
3  Мартин Красимиров Паскалев
4  Даниел Красимиров Чаушев
5  Златан Нешев Христев - КАПИТАН
8  Мирослав Мирославов Христов
9  Филип Пламенов Колев
10  Кръстьо Рангелов Милев
11  Павлин Антониев Стойчев
20  Петко Василев Петков
94  Медиан Лилков Паров
 Резерви
82  Йосиф Мазен Киуан - ВРАТАР
7  Ангел Атанасов Челебиев
17  Ириней Йовков Айлов
21  Мирослав Валентинов Георгиев
28  Николай Атанасов Колев
6  Николай Динков Димитров
27  Пламен Янков Ковачев