Тимът на Локомотив (юноши старша възраст) отстрани с класическото 3:0 Марица (Пловдив) за Купата на БФС. Срещата се игра тази сутрин от 10:30 на изкуствения терен на Лаута. Головете за успеха вкараха Октай Юсейн, Петър Шопов и Филип Колев. След тази победа Локомотив с треньор Димитър Палазов се класира за следващата фаза на турнира (национално ниво) при родените след 1 януари 2000г.

Срещата започна с натиск на Локомотив. В 8-та минута Желязко Калинов имаше възможност да изведе "черно-белите" напред след грешка на вратаря на Марица, но стреля в аут. В следващите минути атаките пред вратата на "маричани" зачестиха. Нови шансове за гол се откриха пред Тинков и Колев, но гостите изкараха късмет и резултата продължи да бъде 0:0. В 16-та минута Локомотив откри за 1:0. Октай Юсейн с хубав прехвърлящ удар от границата на наказателното поле даде преднина на "смърфовете". До края на първата част изстрели Томас Тотков и Даниел Чаушев можеха да удвоят преднината на Локомотив, но до втори гол не се стигна.

През втората част "черно-белите" продължиха да бъдат по-активния тим. В 50-та минута Петър Шопов бе точен за 2:0 след асистенция на Филип Колев. В 64-та минута Октай Юсейн можеше да стигне до второто си попадение в мача, но топката мина на сантиметри от целта. Крайното 3:0 оформи Филип Колев в 74-та минута. Нападателят беше на точното място, след като вратаря на Марица отби топката след удар на Павлин Стойчев, и без проблеми направи резултата класически.