Ботев Пловдив набор 2002 започна защитата за Купата на БФС по безкомпромисен начин. На стадион "Шипка" в Асеновград местният Асеновец бе отнесен с 0:10 от пловдивчани, в среща от първия кръг на турнира.

Въпреки огромната разлика в резултата, двубоят бе помрачен от два червени картона, които главният съдия Владимир Недялков показа за футболисти на двата тима. Още в 13-ата минута Антоан Колев центрира отдясно и Иво Казаков с глава откри резултата. 

В 20-ата минута Мерт Салимехмед проби отляво и стреля, но покрай вратата. 4 минути по-късно Иво Казаков преодоля защитник и останал сам срещу вратаря стреля, а кълбото мина встрани от гредата.

В 32-ата минута Антоан Колев получи по десния фланг и пусна към Георги Трифонов, който на празна врата покачи на 2:0. Само няколко секунди по-късно Мерт Салимехмед се възползва от грешка при изнасяне на топката от страна на домакините, отне и напредна, след което останал сам срещу вратаря се разписа за 3:0.

В 37-ата минута резултатът набъбна на 4:0. Иво Казаков получи кълбото в малкото наказателно поле и с премерен удар в долния десен ъгъл вкара за 4:0.

През втората част срещата се доиграваше, а въпросът бе с колко "жълто-черните" ще победят съперника си. В 46-ата минута Георги Господинов центрира отляво, Иво Казаков овладя и с хубав удар от ъгъла на наказателното поле оформи своя хеттрик - 5:0. 

В 52-ата минута Казаков записа и асистенция, подавайки на Мартин Иванов, който изпревари защитник и отблизо се разписа за 6:0. След по-малко от 120 секунди центриране отляво остави Мерт Салимехмед на чиста позиция и той с удар от въздуха вкара на съгражданите си за 7:0.

В 64-ата минута Атанас Чернев подаде много нескопосано към Георги Господинов, нападател на "червените" отне и напредна и пред наказателното поле се получи единоборство, а играчът на Асеновец падна. Главният съдия реши да застане под прожекторите и показа директен червен картон на Георги Господинов за нарушението.

В 73-ата минута Недялков отново се прояви и посъбуди зрителите по трибуните. Аспарух Славов пусна към Иво Казаков, който стреля от 10 метра и топката се отклони от страничната греда, след което защитник на Асеновец игра с ръка. Съдията показа безмислен червен картон и на футболиста на "червените". От бялата точка Казаков пропусна и уцели вратаря, но при добавката Аспарух Славов вкара за 8:0.

В 75-ата минута Казаков и Славов отново взаимодействаха и Славов остана сам срещу вратаря, след което стреля, стражът първоначално спаси, но при втория опит остана безпомощен - 9:0. В последната секунда Иво Казаков центрира в наказателното поле, Атанас Стоименов изпревари вратаря и на празна врата оформи крайния двуцифрен резултат.

В следващата фаза съперник на "канарчетата" ще бъде Локомотив Пловдив. И след като двубоят между двата тима за първенство, който бе насрочен за вчера, бе отложен, то сега ще предстои и такъв за Купата.