С петима футболисти на Ботев и един на Локомотив Пд националният ни отбор за юноши до 16 години претърпя разгром с 1:4 от Израел в първия мач от турнира "Звезден път" в Москва. С капитанската лента бе надеждата на жълто-черните Станислав Шопов, а като титуляри видяхме още Милко Баданов и Аспарух Славов. На почивката в игра се появи Иво Казаков, а 20 минути преди края на терена влезе и петото "канарче" - Георги Трифонов. Като титуляр излезе Християн Петров, който премина от Локомотив в ЦСКА. Селекционерът Марчо Дафчев, който е бивш играч на Ботев, пусна на смяна и Иво Кръстев от Локо. Почетното попадение за България срещу формацията на Израел вкара Красимир Панчев от Славия.

Израелците откриха резултата в 13-ата минута, а в 18-ата Красимир Панчев изравни. Нататък евреите се разписаха в 21-ата, 38-ата и 59-ата мин.

В четвъртък от 17:30 часа тимът ни излиза срещу тима на домакините.

България U16: Милко Баданов, Алекс Луканов, Християн Петров, Петър Янакиев (68-Ивайло Крастев), Аспарух Славов (41-Иво Казаков), Красимир Панчев, Преслав Папарков (62-Димитър Василев), Станислав Шопов, Никола Маринов (54-Георги Трифонов), Кристиян Атанасов (65-Петър Георгиев), Любомир Митков.