Ботев U17 победи с 1:0 столичния Септември в първата си контролна среща на лагера в Банско. Мачът се игра на един от естествените терени в курортния град и премина под тоталната доминация на "жълто-черните". 

Момчетата на Стефан Стоянов контролираха изцяло случващото се, но трудно пробиваха сгъстената защита на столичани. В последните минути пловдивчани доиграха двубоя с човек по-малко, след като червен картон получи Емил Колев. 

Двата тима започнаха сковано и в първите минути трудно стигаха до каквито и да е ситуации пред някоя от двете врати. С течение на времето "канарчетата" овладяха инициативата и започнаха да редуват атаки пред вратата на играчите от София.

В 32-ата минута Габриел Земярски центрира отляво, защитник изби и кълбото попадна в Благовест Данчев, който с прекрасен удар от воле от 20 метра простреля вратаря за 1:0. 5 минути по-късно "канарчетата" изтърваха отлична възможност, след като Станислав Шопов шутира от средна дистанция, вратарят не се намеси убедително и Димитър Тонев направи добавка отблизо, но право в тялото на стража.

През второто полувреме картината не се промени, а играчите на Септември нито веднъж не застрашиха сериозно вратата на Ботев. В 53-ата минута Даниел Иванов пусна извеждащ пас към Димитър Тонев и нападателят останал сам срещу вратаря стреля, но покрай целта.

Малко по-късно наставникът на "жълто-черните" извърши редица промени и пловдивчани заиграха с доста различен състав. В 57-ата минута Габриел Земярски изпълни свободен удар от 22 метра, но вратарят се намеси добре и спаси.

В 70-ата минута центриране на задна греда бе засечено от Емил Колев, а стражът отново се намеси и улови. 3 минути по-късно вратарят на Септември спаси нов опасен удар, отразявайки шут на Иво Казаков от границата на наказателното поле. 

В 76-ата минута "жълто-черните" осъществиха акция с двама футболисти, родени през 2002 година и Георги Господинов намери по най-добрия начин Даниел Иванов в наказателното поле, но останал сам срещу вратаря нападателят отигра несериозно ситуацията и стреля слабо в аут.

2 минути преди последния съдийски сигнал главният съдия реши да се намеси и за момент развали приятелския характер на срещата. Емил Колев влезе в съприкосновение със защитник на Септември и потърси нарушение, а арбитърът показа много пресилен жълт картон за симулация. Играчът на Ботев реагира бурно на показания му картон и съдията го изгони с директен червен картон.

Следващата контрола на Ботев е срещу Дунав (Русе). Спарингът е в сряда (09.08) от 18:00ч. в Банско.