Юношите на Ботев се представят по великолепен начин на турнира Scharr Nation Cup. Надпреварата е за набор 2006 и се провежда в немския град Щутгарт.

Момчетата на Стоян Ангелов записаха 3 победи и 1 равенство в груповата фаза. "Жълто-черните" стартираха с минимална победа с 1:0 над немския Вилинген, а след това обърнаха Вюрцбургер от Втора Бундеслига и го победиха с 2:1.

Последва равенство 1:1 с БАТЕ Борисов, а в последния си мач от групата "канарчетата" разбиха с 4:0 Филендорф. По този начин ботевистите продължиха напред в следващата групова фаза, където бяха напът да се паднат с Ювентус, но италианците попаднаха в другия поток.

По този начин българите се оказаха заедно с два чешки тима - Спарта (Прага) и Дукла (Прага). "Канарчетата" победиха трудно с 1:0 третия в крайното класиране на Чехия, а срещу Дукла взеха победа с 2:0.

С постинатите победи Ботев се класира за фазата на директните елиминации и чака своя съперник за четвъртфиналите. Това ще е някой измежду гръцкия ПАОК, Страсбург от Франция и Бат Сити от Уелс, като мачът е от 13:00ч. българско време.