Отборът на Ботев Пловдив до 19 години се издъни у дома срещу Левски и се прости с бронзовите медали в Елитната група, предаде репортер на Glas.bg. В последния кръг днес канарчетата приеха в Коматево сините, но загубиха с 1:3 и се простиха с призово класиране.

Срещата започна с домакински натиск. Още в 5-та минута Златков извади към Кирев, който стреля на сантиметри над горната греда. Противно на случващото се на терена в 14та минута Левски откри резултата. Точен за сините бе Божидар Божилов. В 16-та минута Ботев можеше да стигне бързо до изравняване, но изстрелът на Здравко Жилов бе спасен от стража на гостите. В 41-та минута след разбъркване пред вратата на Левски топката стигна до Милко Георгиев, който стреля с глава от непосредствена близост , но не намери очертанията на вратата. Към средата второто полувреме Василев върна рисковано към вратаря и Божидар Божилов пресече подаването, и отбеляза за 0:2. В 83-ата минута Георги Недялков от гостите направи резултата 0:3 след убийствена контраатака организирана от сините. Пет минути преди края на срещата Петър Чалъков намали резултата на 1:3 със силен удар от 25 метра. В продължението на срещата играч на Левски бе изгонен, след като получи червен картон. От състава на Ботев поискаха от съдията на три пъти да отсъди дузпи в полза на домакините, но и в трите случая той остана безмълвен.

Междувременно в другия мач, който имаше отношение към бронзовите медали, Локомотив Пловдив не успя да помогне на съгражданите си и загуби като гост на Лудогорец с 5:0, научи още Glas.bg. Така зелените изпревариха Ботев с 3 точки и грабнаха бронзовите медали за сметка на канарчетата. Шампион в група е отборът на ЦСКА, а втори останаха Славия. Локо Пд завърши шампионата на 11-то място.