Ботев постигна великолепна победа с 2:1 над Славия в мач от предпоследния кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Срещата се игра на централния терен на стадион "Славия" в столицата и бе с огромно значение за крайното класиране.

Преди двубоя "белите" бяха на второ място с актив от 66 точки, само на три от лидера ЦСКА-София. "Канарчетата" бяха трети, с равен точков актив с четвъртия Лудогорец.

Двата тима направиха здрава битка, в която имаше много положения и пред двете врати. Домакините стартираха по-добре срещата и в 30-ата минута откриха резултата, след като се възползваха от грешка в "жълто-черната" отбрана.

Отговорът на "канарчетата" не закъсня и в 41-ата минута Ангел Бастунов пусна към Иван Кирев, който с удар в далечния ъгъл изравни. Само секунди по-късно пловдивчани организираха бърза атака, при която Здравко Жилов намери Иван Михайлов и халфът с красиво изпълнение направи пълен обрат в резултата.

След почивката ботевистите на няколко пъти имаха възможност да стигнат до трети гол, но не успяха се доберат до него. Вместо това, в последната минута "белите" получиха свободен удар на границата на наказателното поле, но кълбото прелетя над вратата.

По този начин Ботев запази третото място във временното класиране, като "канарчетата" са с равен точков актив с четвъртия Лудогорец, но в преките мачове са с по-добри показатели от "орлите". В последния кръг "жълто-черните" приемат Левски, като срещата е в неделя от 17:00ч. в "Коматево". Лудогорец пък посреща Локомотив Пд и ако Ботев завърши наравно със "сините", то "смърфовете" могат да помогнат на Ботев, като не загубят в Разград.

 

Снимка: botevplovdiv.bg (Архив)