Ботев постигна минимална победа с 1:0 над Ботев-2002 в среща от предпоследния кръг на Елитната юношеска група до 17 години. Двубоят се игра на естествен терен №1 на базата в "Коматево".

През първата част двата тима бяха максимално затруднени от проливния дъжд, който се изсипа над Пловдив. "Канарчетата" контролираха случващото се на терена и имаха няколко добри ситуации преди почивката, но не успяха да ги реализират. Най-чистата се откри пред Слави Шопов в 25-ата минута, но ударът му се отклони от напречната греда.

Второто полувреме предложи повече ситуации пред двете врати. В 42-ата минута Благовест Данчев засече с глава, но вратарят изби. В ответната атака "синьо-белите" изпълниха свободен удар, който бе спасен от Марио Усков.

В 48-ата минута Слави Шопов шутира от 20 метра, а стражът отново бе последна преграда пред гола. Така се стигна до 51-ата минута, в която Емил Колев проби отляво, залъга няколко защитници и центрира остро, а Атанас Павлов в опита си да изчисти прати топката в собствената си врата.

Две минути по-късно Марио Усков улови опасен удар от 18 метра. В 58-ата минута Иван Василев засече центриране на Шопов, но над вратата. В 62-ата минута Марио Усков спаси изстрел с глава на играч на гостите.

При последвалата контраатака Алкан Местанджиков демонстрира скоростта си и след като навлезе в половината на гостите шутира, но на сантиметри от страничния стълб. В 69-ата минута "канарчетата" бяха близо до втори гол, след отлично центриране на Габриел Земярски и удар с глава на Илиян Томов, но покрай гредата.

С постигнатата победа Ботев си гарантира петото място в крайното класиране. Момчетата на Стефан Стоянов оставиха зад гърба си Левски, като дори и да загубят в последния кръг ще останат пред "сините" заради по-добри показатели в преките мачове.