Локомотив Пловдив U19 загуби гостуването си на Ботев Враца с 3:1. Черно-белите не успяха да се противопоставят на съперника на стадион Христо Ботев и отстъпиха на домакините, които заемаха едва 14-о място преди завоюваните днес 3 точки.

В 13-та мин. добра акция на гостите по десния фланг завърши с неспасяем удар от въздуха на Мариян Тонев за 0:1. В 15-та мин. домакините имаха възможност да изравнят, но силният шут на Габриел Каменов бе отбит от защитник в корнер. Малко по-късно вратарят на врачани Стилиян Бонев се разтегна максимално и отрази опасен изстрел. В 39-та мин. Анди Краев се измъкна от защитата и при опита си да нанесе удар бе фаулиран. Главният рефер Мирослав Михайлов отсъди дузпа и от бялата точка Краев бе безкомпромисен за 1:1. В края на първата част Бонев отново показа класа и парира шут от упор. След почивката възпитаниците на Любен Любенов напълно доминираха и си заслужиха 3-те точки. В 65-та мин. феноменално изпълнение на Виктор Василев, което може да се види само в Шампионска лига, доведе до пълния обрат. Нападателят с фамозен прехвърлящ удар от 20 метра препарира вратаря на „смърфовете”. Последваха няколко силни минути на гостите, но стражът Бонев ги отчая с решителните си намеси. В 85-та мин. игралият много силно Анди Краев с глава след изпълнение на корнер узакони превъзходството на ботевци за крайното 3:1.

 

Със загубата Локо Пд ще отстъпи седмата позиция на Берое, които завършиха наравно (1:1) като домакини на Нефтохимик и се изравняват по точки с черно-белите. По-добрата голова разлика обаче ще прати заралии пред пловдивчани във временното класиране.