Отборът на Локомотив Пловдив се разправи без проблем с тима на Поморие в Елитната юношеска група до 15 години, предаде репортер на Glas.bg. Смърфовете се наложиха над своите гости с 4:0. Поморийци започнаха мача с 3 деца набор 2003 и едно родено 2004 година. Това даде възможност на наставника на домакините Георги Недевски на направи няколко промени в състава си, както и да изпробва нова схема на игра. Черно-белите играха в системата на Челси 3-4-3, като в центъра на терена като полузащитник игра националния бранител Християн Петров, който за първи път се повизава на тази позиция.


Срещата бе наблюдавана на живо от националния селекционер на набор 2002 Марчо Дафчев, който тази седмица събира своите избранници за две контроли срещу Кипър. От състава на Локо Дафчев повика Християн Петров и Иван Атанасов, както и рожбата на черно-бялата школата, подвизаващ се в момента в испандския Корнея, Стефан Попов.

Черно-белите бяха пълен господар на терена и само несигурността пред гола стана причина мача да не бъде решен още през първото полувреме. Смърфовете завършиха първата част само с гол преднина дело на Ники Маринов, който с хубав диагонален удар от 20 метра не остави никакви шансове на стража на гостите. Черно-белите удариха и две греди през първите 35 минути.

Малко след началото на второто полувреме Петър Шилев покачи на 2:0 след центриране и удар с глава от близо. Малко след това попадение, черно-белите направиха разликата в резултата класическа след гол на бранителя Петър Петров, който с удар от границата на наказателното поле прониза неубедителния страж на гостите. Янко Неданов, който се появи като резерва, покачи резултата на 4:0.

Съставът на Локо Пд: Мартин Миленков, Никола Маринов, Стефан Стоев, Ангел Тобеков, Илия Мутафчийски, Християн Петров, Петър Шилев, Кристиян Томов, Ангел Генчев, Александър Колев и Петър Петров.