Бившата финалистка на "Уимбълдън" Забине Лизицки планира да се завърне към тениса, след като роди първото си дете, но тя няма да бърза с това решение.

34-годишната Лизицки не е играла от месец декември. Тя заяви пред ДПА, че има план да поднови кариерата си, когато е готова и това най-вероятно ще бъде през есента.

View this post on Instagram

A post shared by Sabine Lisicki (@sabinelisicki)

"Ще се върна. Искам да дам всичко за това. Когато се върна, искам това да стане по правилния начин. Имам все още много от страстта за този спорт у мен", каза тя. "Стандартите ми все още са твърде високи и не искам да се върна, ако не съм готова", добави германката.

View this post on Instagram

A post shared by Sabine Lisicki (@sabinelisicki)

Лизицки достигна до финала на "Уимбълдън" през 2013, където загуби от Марион Бартоли, като по пътя си отстрани световната номер 1 Серена Уилямс на осминафиналите. Нейната четвърта и засега последна кариера датира от ноември 2014, като тя е достигала до 12-то място в световната ранглиста. В момента е 445-а.

Лисицки определи, че най-големите й проблеми са "умората и болестите". "Трябваше ми време да свикна с идеята, че понякога е окей да се чувстваш напълно изтощен", завърши Забине Лизицкиз

Последвайте каналите ни в: