Доскорошният капитан на Олимпия Милано Николо Мели е бил информиран, че ще бъде освободен от клуба след 45-секунден разговор с президента и старши треньор на тима Еторе Месина. Италианският национал заяви, че не е искал да напуска отбора, като финалното решение за неговото освобождаване е било взето от ръководството.

Nicolo Melli says he didn't want to leave Milan and it was club's decision 👀 pic.twitter.com/mtlBlK6RT7

— BasketNews (@BasketNews_com) June 23, 2024

“Не съм си и мислел да напускам отбора, но уважавам решението на клуба. Щях да се радвам да остана, но в такива ситуации желанието трябва да е еднакво и от двете страни, а в конкретния случай то не беше такова. Малко съм разочарован, че доста хора си помислиха, че съм взел решение да напусна. Не е така. Дали е било техническо решение или нещо друго? Трябва да попитате самия клуб.

След шампионската титла говорих с Еторе Месина относно предложението за нов договор, което получих през април. Единствената оферта, която отборът ми прати през изминалия сезон. Казах им, че съм в клуба от 7-8 години, че съм капитан. Самият разговор беше положителен. Два дни по-късно обаче получих обаждане от Месина, което продължи 45 секунди. Той ми каза, че клубът е решил да поеме в друга посока. Решението е уважително, но никой не ми обясни каква точно е причината за него.

Дали съм изненадан? Не, това е част от играта. Не съм първият и няма да съм последният, който ще си сменя отбора. Къде ще ходя сега? Чета много неща за доста отбори - Партизан, Фенербахче, Реал Мадрид… Ще видим. Сега фокусът ми е насочен към националния отбор”, каза Мели.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago