И юношите на „Етър“ U16 влязоха в елитната група на България. Във финалния бараж днес играчите на треньора Десислав Божков изковаха победа с 1:0 на неутрален терен над „Фратрия“ и влязоха в елита. Четири отбора – първенци от своите зони, спориха само за едно свободно място в групата. Етърци първо на полуфинал биха с 1:0 „Нефтохимик“, а днес във финала се наложиха със същия резултат и над варненския „Фратрия“! В напрегнатия мач етърци играха дисциплинирано и си чакаха момента. Изпуснаха няколко положения, но голямата радост дойде в 90-ата минута, когато след центрирана топка Петър Петров се оказа на голова позиция и донесе победата и влизането в елита.

За първи път от дълги години „Етър“ ще има три представителни отбора в елитните юношески групи. Там са юношите U17, преди броени дни след бараж влязоха и момчетата U15 с треньор Калоян Калчев, а днес това сториха и U16.

„Въпреки всичко и всички! Много чухме, малко видяхме, но успяхме! Печелихме и губихме. Смеехме се. Плакахме. Падахме и ставахме, но никога не се отказахме! Минахме по възможно най-дългия път, за да стигнем дотук и сега е още по-сладко! Момчетата станаха мъже! От утре идва по-трудното, но ние така обичаме! Благодаря ви, днес съм най-щастливият!“, бе първата реакция на треньора им Десислав Божков.