"Марица" (2012) се класира на полуфинал на международния турник "Купа Созопол", съобщиха от клуба. "Жълто-сините" станаха първи в групата си след страхотна победа с 3:0 на "Черно море". В неделния следобед пловдивчани сразиха варненския тим с два гола на Николай данчев и един на Кристиян Налбантов. Освен попаденията маричани имаха и други възможности за гол, а Божидар Тонев удари греда. С двете си победи "Марица" си осигури първото място в групата още преди доиграването на прекъсниятия заради дъжд двубой с "Нефтохимик". Той се доигра късно в неделя и завърши с минимален успех на бургазлии. Втори в групата остана тима на "Етър".

На полуфинала "Марица" ще срещне друг тим от Бургас - "Звезденбург". Срещата е в понеделник от 17:15 часа. В другия полуфинал ще се срещнат "Етър" и "Левски". Победителите от двата мача ще спорят за титлата.

В предишния си мач "Марица" победи с 2:1 "Етър" във втория си мач от силния международен турнир "Купа Созопол" при набор 2012. Момчетата на Крисмир Иванов постигнаха заслужен успех над силен съперник в един от късните мачове на стадиона в град Созопол. Кристиян Налбантов и Николай Данчев реализираха головете за "жълто-сините".

снимки: ALPORTAL.NET

видео от мача с Черно море тук: https://www.youtube.com/live/XSvwNqLNTQg