Наставникът на Септември (София) Петър Василев спечели наградата за най-добър треньор в Елитната група до 16 години. Това е втората награда при треньорите за отбора на Септември, след като Ясен Даскалов стана най-добър в Елитната група до 15 години.

“Искам да благодаря на всички колеги, защото тази наградата за мен е доста ценна. Когато се състезаваш цяла година и накрая самите ти колеги те изберат, значи си впечатлил със стил и игра. Благодаря. Благодаря и на Септември. Имам един апел - всичко зависи от нас. Мисля, че трябва да бъдем много по-смели, защото от нас зависи бъдещето на тези деца. Страх ни е да играем, да рискувам, а именно на това трябва да научим децата. Това трябва да наблегнем да бъдем смели, да го предаваме на децата и да растем като футболна нация”, заяви победителят.

Петър Василев спечели сребърните медали със Септември U16, като изгуби титлата от Лудогорец. С два кръга до края столичани се намират комфортно на втората позиция, водейки с цели 15 точки на ЦСКА - София.

Днешното събитието в Хаят бе организирано от Sportal.bg и БФС

Старши треньорът на Септември (София) Ясен Даскалов спечели наградата за най-добър треньор в Елитната група до 15 години. На събитието в Хаят, организирано от Sportal.bg и БФС, специалистът изпревари останалите треньори от групата и заслужено грабни отличието. Наградата му бе връчена от Николай Митов.

“Искам да благодаря на всички треньори, които са гласували, защото за мен няма нищо по-ценно от това колега да гласува за теб. Затова много ви благодаря и не забравяйте, че ние сме бъдещето и трябва да бъдете горди, че сте треньори. Не се съобразявайте с родители, администратори, директори и така нататък. Ние сме треньори и трябва да държим на себе си. Благодаря ви!”, заяви Даскалов.

Септември продължава да води борба за титлата заедно с тима на Лудогорец. Към момента столичани са втори със 75 точки, а разградчани са със 77. До края на сезона остават два кръга.

 Награждаване на най-добрите млади футболисти в България

Партньор на събитието също така е и Росен Илĸов от платформата за спортна статистика 4sport Transfer.

 

 

Старши треньорът на Лудогорец U17 Мартин Цирков спечели наградата за треньор на годината в Елитната група до 17 години. Наставникът грабва отличието след ожесточена битка със старши треньора на Черно море U17 Тодор Каменов, който в крайна сметка остана втори. Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров връчи наградата на победителя.

“Искам да поздравя организаторите, всеки един, който е замесен, за да може това събитие да се осъществи на високо ниво. Този момент, да получа тази награда пред такива футболни величия за мен ще остане за цял живот. Благодаря на колегите. Това да те оценят, да бъдеш избран от треньори, които са ти и съперници, това за мен е прекрасно. Тази награда няма как да бъде изцяло индивидуална. Тя се дължи на играчите, на академия Лудогорец, на всички, които участват в Елитната група. Благодаря още веднъж”, заяви треньорът.

Мартин Цирков е съвсем близо до това да изведе Лудогорец до титлата в Елитната група до 17 години. Към момента “орлите” са първи, на три точки пред втория Левски с два мача до края на сезона.

86 Награждаване на най-добрите млади футболисти в България

Днешното събитието в Хаят бе организирано от Sportal.bg и БФС.