Футболистът на Лудогорец Елисей Съров отвя конкуренцията при гласуването на треньорите от Елитната група до 17 години. Халфът на "орлите" събра 32 точки и спечели приза за номер 1 при U17 на церемонията в хотел "Хаят" в столицата, организирана от Sportal.bg и БФС.

Зад Съров в тройката място намериха Марто Бойчев от ЦСКА 1948 и Филип Гигов от Лудогорец - и двамата с по пет точки. Наградите връчи техническият директор на Футболния съюз Кирил Котев. Партньор на събитието е Росен Илков от платформата за спортна статистика 4sportTransfer.

"Благодаря на треньорите, които са гласували за мен. Това е нещо голямо за мен, показва, че правя правилни неща - ще тренирам всеки ден, ще спазвам режима. Благодаря на треньорския екип, на всички хора в академията, те ми помагат всеки ден, като семейство са ми. Благодаря на отбора ми, тези награди не биха били възможни без съотборниците. Благодаря и на родителите ми, които ме подкрепят и мотивират всеки ден", каза Елисей Съров.

 

Халфът на Лудогорец Калоян Божков беше избран за най-добър при талантите от Елитната група до 16 години. Той получи своя приз на церемонията в хотел "Хаят", организирана от Sportal.bg и БФС.

Божков събра 23 точки, дошли от гласовете на треньорите от групата. Той получи наградата си от бившия национал Михаил Александров. Втори остана Кристиян Горянов от Национал с 21 точки, а третото място е за Никола Генчев от Септември (София), който събра пет пункта. Партньор на събитието е Росен Илков от платформата за спортна статистика 4sportTransfer.

"Радвам се да съм тук. Благодаря на моите родители, които правят всичко, за да изпълня моята мечта. Благодаря на Лудогорец, а също така и на бившите ми клубове Векта и Локомотив (Пловдив)", каза Калоян Божков.

 

Полузащитникът на Лудогорец Николай Попов спечели приза за най-добър при талантите до 15 години на церемонията в хотел "Хаят", организирана от Sportal.bg и БФС. Попов събра 16 точки и остави зад себе си в призовата тройка Димитър Маринов от Септември (София) с 13 пункта и Ернан Ангелов от Левски с 12.

Изборът е направен единствено от треньорите в Елитната група до 15 г. Победителят получи наградата си от бившия национал Илия Груев. Партньор на събитието е Росен Илков от платформата за спортна статистика 4sportTransfer.

"Благодаря на моите родители, на моето семейство. Те са моята подкрепа. Благодаря на Лудогорец за хубави условия, които ни предлагат. Благодаря и на стария ми клуб Септември, където съм бил девет години. Благодаря и на всички треньори, които са гласували за мен", каза Николай Попов.