Директорът на детско-юношеската школа на Левски Елин Топузаков, старши треньорите на елитните възрасти U16 – Димитър Андонов и U15 – Милен Гаджев и кондиционният треньор Григор Гутев проведоха тридневен стаж в Айнтрахт (Франкфурт).

В рамките на посещението бяха осъществени работни срещи с ръководството на школата на германския клуб в лицето на Алекс Рейфшнайдер – мениджър обучение и развитие на треньорите в школата и Марк Хес – ръководител стратегия и развитие.

През първия ден бяха наблюдавани тренировки на отборите до 16 и до 19 години, официална среща на юношите до 14 години, както и индивидуално тренировъчно занимание с перспективни футболисти от школата на германския гранд. Преди и след тренировъчните занимания бяха проведени срещи с треньорите на съответните отбори. Делегацията на "сините" получи пълен достъп до всички спортни съоръжения – тренировъчни терени, фитнес и възстановителен център, съблекални, пансион и администрация на школата на Айнтрахт.

Втория ден продължи с посещение на базата на първия отбор, където представителите на Левски бяха посрещнати от капитана Себастиан Роде. Освен пълен достъп до базата на тима и посещение на залата за кондиционна подготовка, бяха осъществени срещи с международния и рекламния отдел на германския клуб. Програмата за деня приключи с мач от ½ финалите за регионалната купа при 19-годишните в компанията на директора на школата на Айнтрахт“ (Франкфурт) Александър Рихтер, като бяха обсъдени теми включващи развитието на детско-юношеския футбол в Германия.

По време на целия престой на делегацията на Левски се грижеше треньорът в школата на Айнтрахт Иван Стоянов, който от 7 години работи в клуба и се е специализирал в развитието на таланти и индивидуалната работа с тях. Срещата беше изключително полезна, като постави основата за бъдещо сътрудничество между двата клуба на всички нива.

Снимки: levski.bg