В 13:00 часа в хотел "Хаят" в София Sportal.bg и Българският футболен съюз организираха за първи път церемония с годишни награди за най-големите футболни таланти у нас. На събитието присъстваха популярни футболни лица, в т.ч. президентът на родната футболна централа Георги Иванов.

Награждаване на най-добрите млади футболисти в България

На церемонията бяха отличени и наградени не само млади футболисти, а и треньори в следните категории:

- Най-добрите трима футболисти в Елитната група до 15 години - първи, втори и трети
, като изборът беше направен само и единствено от треньорите в дадената Елитна група, които дават три точки за първо място, две точки за второ място и една точка за трето място.

- Най-добрите трима футболисти в Елитната група до 16 години - първи, втори и трети, като изборът беше направен само и единствено от треньорите в дадената Елитна група, които дават три точки за първо място, две точки за второ място и една точка за трето място.

- Най-добрите трима футболисти в Елитната група до 17 години - първи, втори и трети, като изборът беше направен само и единствено от треньорите в дадената Елитна група, които дават три точки за първо място, две точки за второ място и една точка за трето място.

- Най-добър треньор в Елитната група до 15 години, като изборът беше направен само и единствено от треньорите в дадената Елитна група, които нямаха право да гласуват за себе си:

- Най-добър треньор в Елитната група до 16 години, като изборът беше направен само и единствено от треньорите в дадената Елитна група, които нямаха право да гласуват за себе си.

- Най-добър треньор в Елитната група до 17 години, като изборът беше направен само и единствено от треньорите в дадената Елитна група, които нямаха право да гласуват за себе си.

- Идеален отбор на сезона в Елитната група до 15 години, който беше определен на база на представянето през сезона от екипа на "Лига на талантите" в Sportal.bg.

- Идеален отбор на сезона в Елитната група до 16 години, който беше определен на база на представянето през сезона от екипа на "Лига на талантите" в Sportal.bg.

Идеален отбор на сезона в Елитната група до 17 години, който беше определен на база на представянето през сезона от екипа на "Лига на талантите" в Sportal.bg.

 

Партньор на събитието беше също така Росен Илĸов от платформата за спортна статистика 4sport Transfer.

 

Sportal.bg