Отборът на Черно море записа разгромна победа при гостуването си на Хебър Пазарджик в мач от 28-ия кръг на Елитната група до 17 години. „Моряците“ на Тодор Каменов поведоха в резултата в 15-ата минута от дузпа, превърната в гол от Ивайло Димитров.

Втората част бе доста силна за варненци, които отбелязаха още три попадения. Първо Ивайло Димитров покачи на 2:0, а до края на срещата Емануил Няголов и Васил Касабов се разписаха за крайния резултат.

Така два кръга преди края на шампионата Черно море се закотви на третата позиция в класирането с актив от 58 точки, с 9 повече от четвъртия ЦСКА, който е с мач по-малко. Въпреки това „моряците“ са с по-добри показатели и не могат да бъдат изместени от Топ 3. Втори е тимът на Левски с 68 точки и мач по-малко, а лидер е Лудогорец със 74 пункта.

В следващия кръг Черно море приема Пирин Благоевград. Срещата на стадион „Корабостроител“ под Аспаруховия мост е на 25 май, събота от 10:30 часа.

Съставът на Черно море: Антоан Манасиев, Пресиян Царев, Андрей Христов, Божидар Жечев, Емануил Няголов, Димитър Заимов, Иван Марков, Денислав Хасанов, Ивайло Димитров, Кристиан Михайлов, Тони Михайлов (Георги Панайотов, Светослав Мерсинков, Мартин Ангелов, Денислав Младенов, Васил Касабов).