Отборът на Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”, което се проведе от 17 до 19 май в Национална футболна база “Бояна”. В него се включиха проектонационални селекции (U14) от 6 региона на България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград. 
Отборите бяха съставени от най-обещаващите родни играчи от съответните области, родени през 2010 г. Всички те получиха възможност да разгърнат своя потенциал в уникалната за родните мащаби надпревара, която е част от проекта “Футболно бъдеще”.
“Турнир на талантите” е кулминацията на Националната програма за обучение на млади играчи, на която бе даден старт през септември 2022 г. Първите две издания бяха спечелени от селекцията на Зона Пловдив, а в третото и четвъртото триумфира Зона София.
Всички участващи състезатели се готвят по единна и модерна методика, чиято основна цел е да спомогне за изграждането на конкурентно футболно поколение, което да представя България на международната сцена в близките години. Подборът на играчите във всяка зона се извършва както от специално определени селекционери, така и от самите треньорски екипи, ръководещи процеса в съответния регион. Тренировъчната стратегия е изготвена от Директор развитие на детско-юношески футбол в БФС Лъчезар Димов.

Първият мач от днешната програма противопостави отборите на Зона Благоевград и Зона Велико Търново. Великотърновци спечелиха с 2:1, а трите попадения в двубоя паднаха през второто полувреме.

Зона Велико Търново поведе след гол на Петър Петров. Благоевград изравни чрез Каракостов, но Петър Петров отново вкара, за да донесе първата победа на своя тим в турнира.

Във втория мач Зона Пловдив надделя над Зона Варна след изпълнение на дузпи. Двата отбора завършиха наравно 1:1 в редовното време, след като варненци успяха да изравнят в заключителни минути.

При 11-метровите наказателни удари пловдивчани се оказаха по-точни и запусаха трета поредна победа с дузпи.

В последната среща Зона София се наложи над Зона Бургас 2:0. И двете попадения паднаха след почивката. Първо Киров беше точен, а в края на двубоя Явор Кръстев се разписа от пряк свободен удар.

По този начин столичани спечелиха "Турнира на талантите".