Елитният отбор Лудогорец U17 надви Берое (Стара Загора) в първата среща от XXVIII кръг в групата до 17 години. Мачът се игра в комплекс „Гнездо на орли“.

Резултатът бе открит в средата на първото полувреме, когато Елисей Съров оплете кълбото в мрежата на Берое. Попадението бе отбелязано след асистенция на Наско Янев. Двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 в полза на „орлетата“.

Тяхното настъпление към противниковата врата не спря и след подновяването на играта, когато резултатът осезаемо набъбна. В началото на второто полувреме се разписа Филип Гигов след извеждащо подаване на Елисей Съров. Малко по-късно красива многоходова атака бе завършена от Петър Люцканов след подаване на Елисей Съров. Точен за 4:0 бе Георги Пенев. Той оформи крайният резултат с впечатляващ гол, изпълнен със странична ножица. Попадението дойде от корнер, след центриране на Светлин Кралев.

Благодарение на добрата си игра, юношите на Лудогорец успяха да създадат множество голови положения и през двете полувремена, но не съумяха да реализират голяма част от тях.

Поздравявам момчетата за добрата игра и постигнатия успех, продължаваме да работим, за да пазим лидерството си в Елитната група, заяви старши треньорът на Лудогорец U17 Мартин Цирков.

След спечелените три точки и два кръга преди края на шампионата, „орлетата“ стоят на върха в класирането с преднина от 6 точки пред втория Левски (София), като столичани са с мач по-малко.

 

Дубълът на Лудогорец допусна загуба с 1:4 от Спартак (Варна) в последния домакински мач за пролетния шампионатен дял. Срещата от XXXIII кръг във Втора професионална лига се изигра в компекс "Гнездо на орли".

Срещата предложи динамична игра с множество голови положения и пред двете врати. Оше в 5-тата минута след първия съдийски сигнал Хюсеин Кельовлуев застраши стража на гостите със силен шут, който обаче попадна в ръцете на вратаря на варненци. За Лудогорец последва изпълнение от корнер, което обаче мина над вратата. В 28-та минута "зелените" отново се разминаха с попадение, след като топката мина встрани от вратата, а отлична намеса на вратаря Златомир Стоименов опази резултата нулев. До 43-тата минута, когато Ахмед Ахмедов се разписа за 0:1. Само две минути по-късно той отново оплете кълбото в мрежата на разградчани за 0:2.

След подновяването на играта Димитър Господинов намали изоставането на "орлите". Попадението падна в 52-рата минута от пряк свободен удар. Последваха още добри намеси на стража на Лудогорец, като не липсваха удари и към вратата на Спартак. В 76-тата минута Даниел Начев вкара за 1:3, след което разградчани улучиха гредата, а в 87-та минута Ахмед Ахмедов направи своя хеттрик и оформи крайното 1:4. 

Доволен съм от показаната игра и вложеното старание. Елементарни индивидуални грешки ни костваха победата, на моменти някои губят концентрация, а опитният нападател на Спартак ни наказа за грешките. Продължаваме да работим, за да отстраняваме пропуските, коментира наставникът на дубъла на Лудогорец Захари Сираков. 

След спечелените три точки и кръг преди края Спартак (Варна) еднолично оглавява класирането и от следващия сезон ще играе с основния отбор на Лудогорец в Първа професионална лига. А в следващия шампионатен кръг дубълът на Шампиона ще гостува на Марица (Пловдив).

 

Децата до 13 години от Лудогорец финишираха сезона на второ място в зонална група Варна, след като допуснаха загуба с 0:3 от основния съперник - Спартак (Варна). Последната среща, отложена от XI кръг, се игра в комплекс "Гнездо на орли".

Първият гол на гостите падна в 17-тата минута след центриране от статично положение и разбъркване пред вратата на Лудогорец. В 24-тата минута Владимир Владимиров изпусна да изравни резултата при изпълнение на дузпа. Последваха две чисти голови положения за "орлетата", които не съумяха да се възползват от възможностите и така първото полувреме свърши при резултат 0:1.

В началото на втората част юношите на Лудогорец не се възползваха максимално от още две ситуации, като веднъж топката срещна гредата на гостите. В 57-та минута варненци съумяха да удвоят преднината си при изпълнение на дузпа, а в 70-тата минута след контраатака оформиха класическото 0:3.

Момчетата не се представиха добре. В един на пръв поглед равностоен мач съперниците се възползваха от грешките ни и реализираха своите положения, докато ние не успяхме, коментира старши треньорът на Лудогорец U13 Емил Георгиев след последния съдийски сигнал за пролетния шампионатен дял.