"Марица" U19 постигна трудна победа с 2:3 над "Свиленград" в среща от предпоследния 25-ти кръг в Зоналната група U19. Мачът се игра на много добрия терен на стадион "Колодрума" в Свиленград. Маричани бяха водени от Йордан Влашки в този двубой.

Първата част не бе добра за пловдивчани, които допуснаха доста грешки в играта си. Домакините поведоха, а Симеон Сираков изравни, след като отне топката от защитник и от малък ъгъл насочи топката във вратата. През втората част "жълто-сините" подобриха в известна степен играта си, но отново домакините стигнаха първи до гол след корнер и разбъркване. Илиян Пиронков изравни с уникален гол, с неудобния ляв крак от около 30 метра. Топката се удари в горната греда и влезе в мрежата на съперника. "Жълто-сините" имаха игрово превъзходство и направиха доста пропуски в следващите минути, веднъж и гредата помогна на "Свиленград". От своя страна домакините също имаха няколко положения. Те се защитаваха, но и организираха добри контри. "Марица" U19 стигна до успеха след хубава атака и извеждащ пас на Симеон Сираков към Емилео Макавеев, който излезе срещу вратаря и отбеляза.

"Марица" U19 заема 3-то място във временното класиране с 51 точки от 24 мача, с 3 пред "Димитровград", който има 47 точки, но от 22 мача. Лидери са "Ботев" (21 мача) и "Арда" (23 мача) с по 57 точки. За "жълто-сините" предстои трудно домакинство на "Ботев" в последния кръг, като имат и един отложен мач - домакинство на "Крумовград".