Момчетата на Лудогорец до 17 години отвяха с 4:1 съперниците от Славия (София). „Орлетата“ гостуваха на столичния тим за шампионатния мач от XXVI кръг на Елитната група.

Разградчани показаха своите нокти още в самото начало и първото им попадение влезе във вратата на Славия в третата минута след първия съдийски сигнал. С този гол преднина за Лудогорец двата тима посрещнаха почивката.

Хубава атака на разградчани удвои резултата след подновяването на играта. Пробив на Исмет Хасан и извеждащо подаване към Филип Гигов спомогна на голмайстора Елисей Съров да покачи резултата до 2:0. Той оплете кълбото в мрежата на Славия на празна врата.

Елисей Съров съумя да отбележи още веднъж, правейки резултата класически 3:0. Вторият си гол вкара с глава след центриране на Наско Янев. Точен за 4:0 бе Георги Пенев след удар извън наказателното поле.

Домакините успяха да намалят изоставането си в резултата десет минути преди изтичането на редовното време с далечен удар и последвал рикошет.

Поздравявам момчетата за показаните характер и мъжество на терена, както и за демонстрираната добра игра през целия мач, се обърна гордият наставник на Лудогорец U17 Мартин Цирков след края на мача.

Още тази неделя „орлетата“ предстои да гостуват на друг столичен гранд. В шампионатен сблъсък от XXVII кръг ще се изправят срещу ЦСКА (София).

 

Момчетата от Лудогорец U16 се наложиха с 2:0 над противниците от Национал (София). Мачът от XXVI кръг на Елитната група се игра в комплекс "Гнездо на орли".

Максим Минков пръв се разписа за своя тим в 29-тата минута. Той хладнокръвно изпрати топката във вратата на столичани при изпълнение на дузпа. Нарушението, отсъдено в наказателното поле, бе именно срещу него.

Мартин Николов удвои преднината за Лудогорец в 85-тата минута, след като засече центриране от корнер на Йоан Анастасов.

Димитър Мрънков на два пъти се размина с шанса да направи победата за Лудогорец още по-изразителна, като през второто полувреме негов удар срещна гредата на Национал. Отличната игра на "орлетата" разкри пред тях още голови възможности. Такива не липсваха и пред собствената им врата, но стражът на "зелените" Пламен Пенев опази мрежата си суха, като неколкократно отрази противниковите удари. 

Поздравявам момчетата за себераздаването, получи се двуостър мач срещу сериозен отбор. Доволни сме от победата!, заяви гордият наставник на Лудогорец U16 Росен Маринов.

Следващият шампионатен сблъсък на "орлетата" е още тази събота, когато предстои да гостуват на Хебър в Пазарджик.

 

Тимът на Лудогорец U15 надви с 1:0 Национал (София). Комплекс „Гнездо на орли“ домакинства мача от XXVI кръг на Елитната група до 15 години.

„Орлетата“ доминираха на терена, но не разгърнаха пълния си потенциал и така и не успяха да създадат чиста голова ситуация. Единственото попадение падна в 22-та минута, като автор на попадението бе играч на гостите.

„Не съм доволен, момчетата играха под нивото си и в пореден мач изпуснахме ситуации, с които отрано да решим мача и да го затворим“, заяви старши треньорът на Лудогорец U15 Милен Маринов.

В следващия шампионатен кръг на Елитната група „орлетата“ предстои да гостуват на Спартак (Варна).