Футболистите на Лудогорец до 17 години записаха безапелационна победа с 6:1 срещу Септември (София). Срещата от XXV кръг на Елитната група се игра в комплекс „Гнездо на орли“.

Момчетата на старши треньора Мартин Цирков постигнаха поредния си убедителен успех, след като отново демонстрираха умели футболни качества. Първото попадение опъна мрежата на гостите още в първата минута след началото. За 1:0 се разписа Георги Пенев с впечатляващ изстрел, който играчът отправи от 25 метра извън наказателното поле.

Малко след това столичани успяха да изравнят, но „орлетата“ не им оставиха възможност да се радват дълго и до края на първото полувреме отново поведоха в резултата. Втория гол за Лудогорец бе дело на Елисей Съров след извеждащо подаване на Наско Янев.

Своето име сред голмайсторите след подновяването на играта записа и Станислав Витанов. Той бе точен при изпълнението на дузпа за отсъдено нарушение срещу Наско Янев. До 4:1 се стигна, след като точен за своя тим отново бе Елисей Съров, който този път уцели вратата на Септември с глава. До попадението се стигна след хубава атака на „зелените“ и асистенция на Наско Янев.

Светлин Кралев вкара за 5:1 след центриране на Светослав Тодоров, а крайният отличен резултат 6:1 оформи Наско Янев след пробив и подаване на Максим Мечикян.

Поздравявам момчетата за изразителната победа и показаната от тях игра на високо ниво особено във фаза атака, но имам известни забележки по отношение на защитата, коментира наставникът на Лудогорец U17 Мартин Цирков.

В предстоящия XXVI кръг от Елитната група „орлетата“ предстои да гостуват на Славия (София).

 

Футболистите на Лудогорец до 14 години надделяха с 5:0 над Дунав (Русе). "Орлетата" посрещнаха съперника на свой терен в комплекса "Гнездо на орли" в отложен мач от XVI кръг на Зонална група Варна.

"Зелените" поведоха с 1:0 през първото полувреме с попадение на Ахмед Якуб. При този резултат двата тима се оттеглиха на почивката.

След подновяването на играта Раян Димитров удвои преднината за Лудогорец. До края на срещата във вртата на гостите се разписаха още Симеон Симеонов, Николай Радков и Емир Ергюн.

През първото полувреме играчите не се представиха на необходимото ниво, докато през втората част показаха по-добри умения и съответно реализирахме 4 попадения, коментира старши треньорът на Лудогорец U14 Емилиян Петров.

През следващия редовен XX кръг от първенството "орлетата" ще си вземат глътка въздух.

 

Елитна група (U-17)
10:30  Лудогорец 1945 (Разград) - Септември (София)              6:1 
11:30  Левски (София) - Хебър 1918 (Пазарджик)                   1:0 
12:00  ФК ЦСКА 1948 (София) - Ботев (Пловдив)                    2:2 
13:30  ЦСКА (София) - Дунав от Русе (Русе)                       1:1 
14:00  Локомотив 1926 (Пловдив) - Пирин (Благоевград)            3:1 
14:30  Берое (Стара Загора) - Спартак (Плевен)                   1:1 
15:30  Етър ВТ (Велико Търново) - Национал (София)               3:0 

 

Футболистите от третия тим на Лудогорец победиха с 3:1 Рилци (Добрич). Срещата от програмата на XXVI кръг на Свероизточната Трета лига се изигра в комплекс "Гнездо на орли".

Петър Кирев откри резултата в полза на "зелените" в 33-тата минута на първата част. Така двата тима посрещнаха почивката с гол аванс за домакините. Преднината за Лудогорец удвои нападателят Кристиян Николов в 59-тата минута. Тимът на Рилци успя да намали изоставането си в 70-тата минута, но 15 минути по-късно Петър Кирев отново се разписа и оформи крайното 3:1.

Играчите се представиха на добро ниво и през голяма част от мача контролирахме игровите действия, заяви старши треньорът на третия отбор на Лудогорец Емилиян Петров.

Следващата седмица Талантите на Шампиона ги очаква гостуване на Септември (Тервел) в отложен мач от XVII кръг в Североизточната Трета лига.