Шампионатите в трите “Б” областни групи са към края си. И в трите групи не липсва интрига, която вероятно ще се запази до последно.

В “Б” ОФГ – център, четири кръга преди края на сезона: Лидер е Балащица с 50 точки, следват Вихър (Войсил) с 47, Траките (Скутаре) с 46 и Вихър (Войводиново) с 45. В следващия кръг се срещат именно първия и втория, а изходът от мача ще хвърли светлина около първенеца.

В “Б” ОФГ – изток, три кръга преди края на сезона: Лидер е Тополово с 48 пред Спартак (Избеглии) с 47. Тези два тима ще спорят за лидерското място, като най-вероятно до края няма да настъпят промени.

В “Б” ОФГ – север, три кръга преди края на сезона: Лидер е Тракия (Царимир) с 49, пред Хисаря с 45 и мач по-малко, трети е Калояново с 44. През уикенда Хисаря победи с 1:0 Калояново, което на практика слага край на надеждите на калояновци за завръщане в “А ОФГ. Рангел Павлов отбеляза победното попадение в един от най-важните срещи през сезона за домакините. С човек по-малко домакините успяха да надделеят, като бяха подкрепяни от многобройни местни фенове. В последния кръг пък се срещат именно Тракия (Царимир) и Хисаря, като всичко ще бъде решено в тази среща.