Вчера Челси допусна поредния си разочароващ момент през този сезон и бе разгромен от Арсенал с 5:0, което се оказа най-голямата загуба от този съперник от 1930 година насам. Лондончани са девети в класирането и е все по-вероятно за втора поредна година да пропуснат изцяло участието в европейските отбори.

В последите години се наложи тенденция, при която феновете на всеки отбор да искат фланелките на своите любимци с големи плакати и послание към конкретен играчи или целия тим. Вчера на трибуните бе заснет млад привърженик на Челси, който държеше надпис “Не искам фланелката ти!! Искам да искате да се борите за нашите. Напред Челси”. Най-интересното в ситуацията е, че този плакат най-вероятно е бил подготвен преди последвалото трагично развитие на двубоя с Арсенал, което показва, че поне част от привържениците са били подготвени за подобно нещо.

В интервюто си след мача капитанът на “сините” Конър Галахър бе принуден да отговаря на въпроси свързани именно с този плакат и очакванията на феновете и твърденията, че поне част от играчите на полагат достатъчно усилия. “Определено полагаме усилия. Знам колко много означава това за всички момчета, знам, че сме го казвали много пъти, но това е млад отбор, който няма много опит като колектив в Премиър лийг. Имахме много възходи и падения и все още се подобряваме, работим заедно като отбор, за да стигнем следващото ниво. Днес бе един от онези дни, в които не бяхме близо. Трябва да станем, да се изтупаме и да погледнем къде можем да подобрим представянето си и къде можем да коригираме грешките си, за да надградим,” заяви Галахър.

Последвайте каналите ни в: