Гигант (Съединение) загуби гостуването си на Родопа (Смолян) с 0:1 през изминалия кръг в Югоизточната Трета лига. Единственото попадение домакините реализираха от дузпа, но ето какво каза старши треньорът на нашия тим.

„Имахме игрово предимство през голяма част от мача. Създадохме минимум 8 голови положения – през първото полувреме вратарят им спаси три, а през второто още пет. Имахме две греди, като при едната след избит удар от вратаря на Родопа топката отиде в гредата. Единственото, което ни липсваше в този мач, бе голът“, започна Манол Георгиев.

На въпрос, как би коментирал някои съдийски решения, наставникът каза: „Не съм човек, който обича да коментира съдиите, но има пълен запис на двубоя и всеки може да види ясно и сам да прецени. Не оспорвам дузпата за Родопа. Но имаше абсолютно чиста дузпа за нас за игра с две ръце на техен състезател. Преди това обаче имаше и чист червен картон за удар с крак в областта около корема на Теодор Фърков. Вероятно момчето от Родопа скача за топката и рита неволно, но за удар без топка и то по този начин отсъждането е ясно – директен червен картон! А в тази ситуация реферът Адриян Сюрджиев отсъжда фаул в полза на Родопа… Може много ясно да видите на колко метра е реферът от ситуацията.“

„И в този мач ни липсваха доста футболисти. Вече от няколко мача постоянно се сменя цялата ни защитна формация. Сега не успях да разчитам на Атанас Стамболов, Християн Казаков, Атанас Стоименов, Роберто Щилянов и на титулярния ни вратар Цветан Тодоров, който вдигна температура. За капак още в 25-ата минута Райко Алов получи разтежение и последва принудителна смяна. Знаете, че и Здравко Жилов все още не е на разположение“, допълни още старши треньорът на Гигантите.