"Марица" (2011) постигна убедителна победа с 8:0 над "Металик" (Сопот) в среща от Областната група U13. Срещата се игра на стадион "Пловдив", а момчетата на треньора Абип Конедарев бяха пълни господари на терена. Мехмед Емин отбеляза две попадения, Константин Мисирков довави един гол с хубав удар от дистанция, по веднъж точни бяха и Калоян Пенев, Боримир Хаджийски, Стилиян Славов и Алекс Дечев. Стигна се и до един автогол след хубав извеждащ пас на Деан Георгиев и центриране на Мехмед Емин. В следващия кръг "Марица" е домакин на "Гигант" (Съединение), а срещата е на 28 април.

В Областната група U13 - Ф11 "Марица" (2012) се бори мъжки, но загуби с 3:1 от с година по-големите си съперници от "Спартак", които са без загуба до момента. Момчетата на треньора Красимир Иванов отстъпваха само физически на своя опонент. Николай Данчев отбеляза попадението за "жълто-сините", които в следващия кръг ще срещнат "Хебър". Срещата е на 28 април, от 12 часа, на терена до СУ "Св.Седмочисленици" в ЖК "Тракия".

С неубедителна игра "Марица" U19 записа само равенство 0:0 при гостуването си на "Априлец" (Бояджик). Срещата се игра при враждебна обстановка и бурен вятър. От състава на маричани лисваха 7-8 основни футболисти. На 25 април на момчетата на Абип Конедарев и Йордан Влашки предстои тежко гостуване на временния лидер "Арда".

"Марица" U17 (2008) загуби гостуването си на с година по-големите си съперници от "Спартак" в Областната група U17, които са и лидери в групата с 5:0. За момчетата на Димчо Беляков следва домакинство на "Чавдар".