Верона надви у дома Удинезе с 1:0 в мач от 33-ия кръг и записа много важна победа в битката за оцеляване в италианската Серия "А". Диего Копола (90+3) вкара в последните секунди от добавеното време и донесе трите точки за своя тим, който се изкачи на 15-ото място с 31 точки, докато Удинезе остава 17-и с 28 точки в актива си.

Началото на мача в града на Ромео и Жулиета беше скучно, като в 33-ата минута Удинезе имаше шанс да отбележи, но мощен удар от пряк свободен удар на Лазар Самарджич профуча покрай вратата на домакините. Верона създаде две добри положения в края на първото полувреме, но и в двата случая Тиджани Нослин не успя да вкара гол, като в 45-ата минута след негов удар с глава, топката рикошира в десния страничен стълб.

Удинезе натисна в началото на второто полувреме, като в 49-ата минута Самарджич подаде към Яка Бийол, но той стреля много слабо и топката мина над вратата. Отново Бийол беше в центъра на вниманието 3 минути след това, когато засече с глава топката, която му бе центрирана от корнер, но не намери очертанията на вратата.

Удинезе все пак вкара, но голът на Роберто Перейра в 64-ата минута не бе зачетен заради засада. Верона също създаде положение след почивката, след като Федерико Бонацоли стреля от движение в 71-ата минута, когато получи добро подаване, но ударът бе блокиран. При добавката пък удар на Нослин бе спасен от Мадукс Окойе. Две минути преди края Верона уцели напречната греда след удар на Микаел Форолуншо. Така се стигна до 93-ата минута, когато Онджей Дуда центрира от корнер, а в наказателното поле Диего Копола се измъкна от своя пазач и с глава вкара гола, с който Верона победи Удинезе.