Елитните юноши на Лудогорец до 15 години надвиха с 1:0 съперниците от Черно море (Варна). Мачът от XXIV кръг на първенството се игра в комплекс "Гнездо на орли".

Единственото попадение в срещата бе нанесено от Преслав Стойков, който осигури трите точки за своя отбор. Той намери очертанията на вратата на варненци след самостоятелен пробив. Точното попадение падна с удар извън наказателното поле в 75-тата минута.

Добрата игра на "орлетата" разкри пред тях редица голови ситуации и през двете полувремена. Те изцяло доминираха на терена, като близо до попадение през първата част бяха Николай Попов, Джем Андонов и Ястиян Георгиев. Веселин Атанасов и Тимур Мустафа пропуснаха да нанижат кълбото в мрежата на Черно море след неуспешни изстрели с глава през втората част на мача. Топката срещна гредата в 70-тата минута, когато Ястиян Георгиев отново се размина със заветното попадение.

Поздравявам момчетата, че преследваха победата до последно. Противникът предимно се защитаваше и не успя сериозно да застраши вратата ни, щеше да бъде незаслужено, ако не бяхме спечелили трите точки, коментира старши треньорът на Лудогорец Милен Маринов.

 

Момчетата от Елитния тим на Лудогорец до 16 години спечелиха с 3:2 срещу Пирин (Благоевград). Срещата от XXIV кръг на шампионата се игра в комплекс "Гнездо на орли".

Футболистите на старши треньора Росен Маринов доминираха убедително на терена и през двете части на мача. В резултат, първото полувреме завърши с два гола аванс за талантите на Лудогорец.

Точен за своя тим в 24-тата минута бе Калоян Божков. Той откри резултата след асистенция на Георги Катошев. Преднината за "зелените" удвои Димитър Мрънков след много хубава атака през центъра. Попадението падна в 41-вата минута след пас на Максим Минков.

През първите минути на второто полувреме гостите успяха да намалят изоставането си в резултата. В 58-мата минута Димитър Мрънков вкара второто си попадение за 3:1. Десет минути по-късно опонентите от Пирин оформиха крайния резултат 3:2 след изпълнение на дузпа.

Момчетата на Лудогорец демонстрираха голямо превъзходство на терена, но изтърваха още близо 10 чисти голови ситуации, а на три пъти не случиха късмет и улучиха гредата.

Резултатът не отговаря на показаното от футболистите на терена. Ние имахме надмощие през цялото време, но допуснахме пропуски и две наивни грешки в защита, които ни костваха и двата гола. Ще се постараем да коригираме грешките в атака и в защита за предстоящите мачове, заяви след срещата старши треньорът на Лудогорец U16 Росен Маринов.